KDV, peuteropvang en BSO Bassischool Dommelrode

Kindercentra Dommelrode is gevestigd binnen de muren van basisschool Dommelrode in Sint- Oedenrode. Het programma dat we draaien op de peuteropvang, draaien we tevens op de dagopvang groepen. Er zijn twee dagopvang groepen op deze locatie. Elk bestaande uit 12 kindplaatsen. Leeftijd van deze kinderen; 0-4 jaar. Een blauwe groep en een groene groep.

Kinderdagcentra Dommelrode maakt deel uit van De verbinding, een lokale organisatie die kinderopvang en BSO van hoge kwaliteit aanbiedt in Sint Oedenrode. De Verbinding werkt uitsluitend met kleinschalige voorzieningen die zijn ingebed in de directe leefomgeving van het kind en het gezin. Elke voorziening is nauw verbonden met de samenleving waardoor het kind en de samenleving volop in de gelegenheid zijn elkaar te ontmoeten. De Verbinding staat ook voor openheid, duidelijkheid en structuur die geboden wordt aan het kind en zijn ouders. Dat gebeurt steeds in een sfeervolle omgeving die uitnodigend en vertrouwd is.

Peuteropvang  2 jaar en 4 maanden tot 4 jaar bestaande uit 14 kinderen gedurende vier dagdelen per week.

In de ochtend hebben we op basisschool dommelrode een peutergroep met kinderen in de leeftijd van 2 jaar en 4 maanden tot 4 jaar. Deze opvang noemen we de peuteropvang. De de peuteropvang bestaat uit maximaal 14 kinderen. De tijden van de peuteropvang zijn van 08.45 uur t/m 11.45 uur. Peuteropvang is mogelijk op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Programma peuteropvang: Tijdens deze opvang hebben kinderen een programma dat goed aansluit op de basissschool. Zo leren de kinderen samenspelen, in de kring zitten, kleuren, knippen en plakken. Al deze activitieten worden projectmatig verwerkt. We werken met de Uk en Puk methode. Deze methode stimuleert kinderen op alle ontwikkelingsgebieden.  De peuteropvang is gedurende het basisschooljaar geopend. In de vakantieperiode is er geen peuteropvang.

Kinderopvang:De kinderopvanggroepen zijn kleinschalig en bestemd  voor 12 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Het kinderdagverblijf beschikt over een grote binnenspeelruimte, veel buitenspeelruimte en goede mogelijkheden voor de persoonlijke verzorging van het kind. Er is een aparte slaapruimte aanwezig. Het dagverblijf werkt nauw samen met De Dommelrodeschool en is vooral bestemd voor kinderen die afkomstig zijn de wijken Dommelrode, Vogelenzang en het centrum van Sint Oedenrode. Dit is ook het gebied waar de leerlingen van de school uit afkomstig zijn. Op de kinderopvang groepen werken we ook met de methode Uk en Puk, waar onze begeleidsters voor opgeleid worden. Wanneer u hier meer over wilt weten kunt u dit nalezen in ons pedagogisch beleidsplan.

BSO: De BSO op dommelrode is geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Er mogen 30 kinderen opgevangen worden in een verticale groep. De kinderen worden verdeeld over twee lokalen. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar het locatie specifieke beleid.

Voor telefoonnummers zie naw gegevens.

Locatie Dommelrode wordt in de oudercommissie vertegenwoordigd door de volgende personen: Yasmine Jones en Lenneke van Doren (KDV en PSZ) en Annemarie de Koning en Marian van de Ven (BSO). U kunt contact opnemen met de oudercommissie via oudercommissiedeverbinding@live.nl.

Voor het locatie specifiek beleid en het GGD-rapport klikt u op onderstaande links:

170303 Inspectierapport KDV Dommelrode

170307 Inspectierapport BSO Dommelrode

LSB dommelrode juli 2017 (003)

Openingstijden kinderdagverblijf Basisschool Dommelrode

Het kinderdagverblijf is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.45 uur tot 18.15 uur.

p>BSO Basisschool Dommelrode is als volgt geopend:

Ma: 07.30 uur - 08.30 uur/ 15.00 uur- 18.30 uur.
Di: 07.30 uur - 08.30 uur/ 15.00 uur- 18.30 uur.
Do:07.30 uur - 08.30 uur/ 15.00 uur- 18.30 uur.

Vrij om de week VSO van 07.30 uur tot 08.30 uur

peuteropvang:

Di: 08.45 uur - 11.45 uur.
Do:08.45 uur - 11.45 uur.
Vrij: 08.45 uur- 11.45 uur.

KDV, peuteropvang en BSO Basisschool Dommelrode
Mater Lemmensstraat 31
5492 BJ Sint-Oedenrode
KDV Tel: 06- 47016327
BSO Tel: 06-19659146

LRK KDV en peuteropvang Dommelrode: 758299217
LRK BSO Dommelrode: 162140654

Gekwalificeerde leiding

De kinderen worden begeleid door twee pedagogisch medewerkers. Een pedagogisch medewerkende is HBO opgeleid en heeft voldoende kennis om te werken aan doorlopende leerlijnen zodat het kind gedurende zijn verblijf in het kinderdagverblijf goed kan worden voorbereid op zijn schoolloopbaan. Deze medewerkster draagt ook zorg voor de overdracht naar school op 4 jarige leeftijd.
De andere medewerkende heeft een mbo+ opleiding zodat ook zij gericht kan werken aan de ontwikkeling van het kind op basis van het algemeen pedagogisch beleid van De Verbinding en het pedagogisch beleid van school.