nieuwsbericht

Buurtsportcoach

Sinds kort is Petro Rijkers bij De Verbinding werkzaam als buurtsportcoach.

Ik ben Petro Rijkers en werkzaam als buurtsportcoach bij De Verbinding.  Mijn werkzaamheden bestaan uit het sporten met de kinderen op de BSO en het organiseren van sportactiviteiten in de vakantieperiodes.

 

Sport en spel op de BSO

Wekelijks bezoek ik verschillende BSO locaties van De Verbinding om met de kinderen te gaan sporten. Door veel te variëren in de activiteiten probeer ik de kinderen telkens uit te dagen en kennis te laten maken met onbekendere sporten.

Hierdoor doen er meer kinderen mee en zijn ze altijd benieuwd wat we gaan doen. Door het kiezen van de juiste activiteiten doen zowel de jongens als meisjes graag mee!

 

Tijdens de vakantieperiodes organiseren we grotere evenementen zoals bijvoorbeeld een sportdag op de sportschool of een bezoek aan het zwembad waar de kinderen kennis kunnen maken met sporten die in het zwembad plaats kunnen vinden. 

 

Op deze manier proberen we de kinderen meer te laten bewegen en niet te snel achter de spelcomputer te laten kruipen. Plezier staat voorop tijdens de activiteiten en is belangrijker dan winnen of verliezen en hierdoor zie je dat kinderen die in eerste instantie de kat uit de boom kijken steeds enthousiaster mee gaan doen en hierdoor ook beter in hun vel zitten!

 

Al met al een heel dankbare taak om te vervullen binnen De Verbinding wat er dan ook voor zorgt dat ik elke dag met een glimlach aan het werk ga!